Personal

Home / Personal

 

Shashi-Rekha Berglund

Legitimerad förskollärare, keramiker och egenföretagare

Shashi-Rekha i ett nötskal är en kvinna som är positiv, social, intresserad av livets små och stora utmaningar. Reser gärna både till nära och fjärran länder och uppskattar olika kulturer. Förutom Indien har jag bott i England, Hongkong, Thailand, Nepal, Filippinerna och sedan 2003 kallar jag Gävle Sverige för mitt hem.

Jag är engagerad i lokala kulturella sammanhang både som konstutövare och åskådare och har dessutom suttit i Gävle konstcentrums vänners styrelse. Jag är nuvarande aktiv i Gävleborgs läns konstförenings styrelse. Om jag inte är upptagen med konst eller familjen så är jag intresserad av att läsa och sy kläder eller arbeta med lera.

Det är i kreativitet och i kreativa tänkbara lösningar som jag finner min styrka för att kunna uppnå mitt yrkesmandat som förskollärare. De tre byggstenar inom didaktiken VAD, VILKA, och HUR frågor har en viktig del i både som konstnär och förskollärare. Jag är nyfiken och vill testa mina gränser vilket jag tar med mig till barngruppen. Dokumentation och reflektion med andra ord är en naturlig del av hur jag arbetar för att bygga trygghet, material kunskap, nyfikenhet vilket innefattar Läroplan med 1-19 perspektiv.

 

 

Elsa Degerman 

Barnskötare

Elsa heter jag och bor tillsammans med min sambo Alex och våran hund Sauron. Jag har jobbat med barn och ungdomar från och till sen jag var 15år.

Allt som Har med tyg, garn etc är jag intresserad av är i grunden utbildad sömmerska och tycker om att skapa i många olika materiel.

Läsa böcker och prata kring vad, hur och vem är något jag alltid ser fram emot när jag kommer till Kidzateljé på vardags morgonen.

Jag är även natur och historie intresserad har studerat arkeologi i 2 år och kommer från en familj som jagar, plockar svamp och tar alltid med matsäck ut i skogen. 

[/cmsmasters_row

Leave a Reply