Shashi-Rekha Berglund

Legitimerad förskollärare, keramiker och egenföretagare

Shashi-Rekha i ett nötskal är en kvinna som är positiv, social, intresserad av livets små och stora utmaningar. Reser gärna både till nära och fjärran länder och uppskattar olika kulturer. Förutom Indien har jag bott i England, Hongkong, Thailand, Nepal, Filippinerna och sedan 2003 jag kallar Gävle Sverige hem.

Jag är engagerad i lokala kulturella sammanhang både som konstutövare och åskådare och har dessutom suttit i Gävle konstcentrums vänners styrelse. Nuvarande aktiv i Gävleborgs läns konstförenings styrelse. Om jag inte är upptagen med konst, familjen är jag intresserad av att läsa och sy kläder eller arbeta med lera.

Kreativitet och i kreativa tänkbara lösningar finner jag min styrka för att kunna uppnå mitt yrkesmandat som förskollärare. De tre byggstenar inom didaktiken VAD, VILKA, och HUR frågor har en viktig del i både som konstnär och förskollärare. Jag är nyfiken och vill testa mina gränser vilket jag tar med mig till barngruppen. Dokumentation och reflektion med andra ord naturlig del av hur jag arbetar för att bygga trygghet, material kunskap, nyfikenhet vilket innefattar Läroplan med 1-19 perspektiv.